Altıncı çakra; Sanskritçe'de Ajna olarak bilinir. Kaşların hemen üzerinde anlın ortasında bulunur.
"üçüncü göz" çakrası olarak da Adlandırılır. Sembolü, iki yapraklı bir lotus çiçeği veya daire içindeki bir üçgendir. Rengi çivit mavisi veya gece mavisidir.
Genellikle farkındalık, idrak, durugörü ve sezgilerle fiziksel gözlerin ötesinde görülebilen gerçekleri, kişinin bilinç seviyesine uygun gerçeğini görme, içsel bilgeliğine erişme ve aklın gücünü sezgileri ile dengeli bir şekilde kullanma kapasitesini temsil eder.
Aynı zamanda, koşulsuz sevgiyi aktarabilme ve Aile olabilme yeteneğiyle de bağlantılıdır.
Altıncı Çakranın Pozitif Nitelikleri
Farkındalık ve İdrak:
Gerçekleri sezgilerle görebilme yeteneği, olayları ve durumları derinlemesine anlayabilme.
Sevgi ve Saygı:
Koşulsuz sevgiyi paylaşma ve diğerlerine saygı gösterme kapasitesi.
Aile ve Yuva:
Aile kurma ve yuva oluşturma yeteneği, aile bağlarını güçlendirme.
Ebeveynlik ve Sorumluluk:
Sorumluluk bilinci, ebeveynlik yetenekleri ve çocuklara doğru rehberlik edebilme.
Estetik Bakış Açısı:
Sanat, güzellik ve estetik konularına duyarlılık ve takdir.
Öğretmenlik ve Vizyon:
Öğretme yeteneği, bilgiyi paylaşma ve geleceğe dair güçlü bir vizyon sahibi olma.
Uyum ve Tasarım:
Uyum sağlama yeteneği ve yaratıcı tasarım becerileri.
Altıncı Çakranın Deneyimsiz olduğu Durumunda kişinin bilinç seviyesine uyumlu Ortaya Çıkabilecek Sorunlar
Korku ve Endişe:
Sürekli korku, evham, endişe ve kaygı hali.
Vesvese ve Borç Endişesi:
Vesvese, sürekli borç endişesi ve finansal güvensizlik hissi.
Mükemmeliyetçilik ve Kuruntu:
Aşırı mükemmeliyetçilik, kuruntu ve sürekli eksiklik hissi.
Kontrolcülük ve Gurur:
Kontrolcü olma eğilimi, aşırı gurur ve kendini beğenmişlik.
Kusur Arama ve Değersizlik Hissi:
Başkalarında sürekli kusur arama, haksızlığa uğradığını düşünme ve değersizlik hissi.
Sevildiğini Hissedememe:
Gerçekten sevildiğini hissedememe, sevgi eksikliği duygusu.
Gerçekleri Görmek İstememe:
Gerçekleri görmek ve duymak istemediği için görme ve işitme bozuklukları.
Aile Kurmada Zorluk:
Aile kurmada ve sürdürülebilir ilişkilerde zorlanma.
Çakrayı Dengede Tutmak İçin Öneriler
Doğal Taşlar ve Kristaller: Lapis lazuli, ametist gibi taşlar kullanmak, İç sesinizi dinlemenize ve sezgilerinize güvenmenize yardımcı olabilir.
Sanatla ilgilenmek, estetik açıdan güzel şeylere vakit ayırmak, Yaradanı anlatan eserlere gözlemci, aracı olmak iyi gelebilir.
Aile üyeleri ve yakın arkadaşlarla vakit geçirmek, ilişkileri güçlendirebilir.
Farkındalık Pratikleri:
Nefes egzersizleri yapmak, bu enerji merkezinin bilinç seviyesinin yükselmesine yardımcı olabilir. Burundan alınan dengeli nefesler, beynin sağ ve sol loblarının oksijenlenmesini eşitler ve enerji bedenindeki dengeyi sağlar. Bu, epifiz bezinin ve dolayısıyla “üçüncü göz” çakrasının daha dengeli çalışmasına katkıda bulunabilir.
Epifiz bezi beynin merkezinde yer alan küçük bir bezdir ve melatonin üretiminden sorumludur. Epifiz bezi üçüncü göz çakrası ile ilişkilendirilerek ruhsal aydınlanma merkezi olarak kabul edilir.
Kendimize karşı nazik ve anlayışlı olmak, kişisel gelişim yolculuğumuzda önemlidir. Olumsuz iç konuşmayı azaltmak ve kendimizi sevgiyle kabullenmek, daha sağlıklı bir zihinsel durumu teşvik eder.
Ruhsal gelişim kitapları okumak veya ilgili eğitimlere katılmak, bilgi ve farkındalığımızı artırır.
Günlük tutmak, düşünceleri ve duyguları yazıya dökerek onları analiz etme ve anlama imkânı sağlar. Bu, kişisel gelişim ve kendini keşfetme sürecinde faydalı olabilir.
Harflerin titreşimleri ve bunların kişisel isimlerimizdeki yeri de önemlidir. İsim analizine dayalı multi disiplinler kişisel veri sisteminde, Belirli harfler kişisel enerjimizi ve karmik kaderimizi yansıtan titreşimler olduğundan; kişinin kendini daha iyi anlamasına ve yaşamındaki derslerine daha bilinçli bir şekilde çalışmasına güçlü bir araç olabilir. Ancak, kişisel deneyimlere dayalı olduğunu unutmamak önemlidir. Örneğin, anja çakrası için; F, O, I, X harflerinin isim veya soy isimde bulunmaması, bu harflerin temsil ettiği enerjilerden deneyim kazanmak için ekstra deneyime ve negatif enerjilere maruz kalınmasına neden olabilir, bu durum koşulsuz sevgiden uzaklaştırır, aile kurma ve ilişkileri sürdürebilirliği gibi konularda zorluklar yaratabilir. Her bireyin bu tür yaklaşımları kendi çakra enerji merkezinin bilinç seviyesine uygun ve yaşam deneyimleri doğrultusunda değerlendirmesi en sağlıklısıdır.
Bu sistem, belirli harflerin eksikliği veya fazlalığını belirleyerek kişinin yaşamında hangi alanlarda çalışması gerektiğine dair önerilerde bulunur.
Evrensel karne ile kişinin dünya okulunda yaşam derslerini ve potansiyel zorluklarını belirleyerek, bu alanlarda daha bilinçli ve farkında olmasını sağlayabilir. Kişinin kendini daha iyi tanımasına ve yaşamında denge kurmasına yardımcı olur.
Evrensel yasalar üzerine bilgi sahibi olmak ve bunları hayatınıza uygulamak, kişisel ve ruhsal gelişimi destekler.
Kişi güçlü bir içsel farkındalık, sevgi dolu ilişkiler ve derin bir idrak kapasitesine sahip olur. Daha yüksek bir bilinç düzeyine ulaşabilir ve evrensel gerçekliklerle derin bir bağ kurabilir. Aynı zamanda, zihinsel berraklık sağlar ve içsel bilgelik ile ruhsal rehberlik konusunda destek olur. ‘’üçüncü göz’’ aslında algıladığımız ‘’ birinci göz ‘’ sayesinde geleceği daha net görebilir ve bilinçaltındaki bilgileri yüzeye çıkarabiliriz.
Bu pratik bilgiler kişisel gelişim yolculuğumuza ışık tutabilir ve yaşamın zorluklarını daha kolay aşmamıza yardımcı olabilir. Her bireyin yolculuğu benzersizdir, bu nedenle hangi pratiklerin bize en uygun olduğunu keşfetmek önemlidir. Seçimimiz ışık olsun.