Teknoloji

Bağcılar’da sanal asistan Bagbi, hizmete başladı

Bağcılar’da sanal asistan bagbi, hizmete başladı

Bağcılar’da sanal asistan Bagbi, hizmete başladı
23-01-2022 09:20

Bağcılar Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediyenin internet sitesinde yeni sanal asistan Bagbi, hizmet vermeye başladı. 400’e yakın konuda vatandaşların sorularını cevaplayacak olan Bagbi, imar durumundan etkinlik takvimine kadar birçok sorgulamaya da 7/24 cevap verecek.


“Örnek ve öncü belediyecilik” sloganı ile 21 Nisan 2013 tarihinde kural tabanlı sanal operatör uygulamasını hayata geçiren Bağcılar Belediyesi, büyük bir yeniliğe daha imza atarak yapay zekâ destekli sanal asistan projesini hayata geçirdi. Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından 6 aylık bir çalışma yürütülerek oluşturulan sanal asistan uygulaması beta versiyonu ile ilk testlerini başarı ile tamamladı.


Bagbi ismi verilen sanal asistan, test ve pilot uygulama süreçlerinin ardından Bağcılar Belediyesi kurumsal internet sitesi olan üzerinden hizmet vermeye başladı. Vatandaşların dijital ortamda mesajlaşma yoluyla bir insan ile yazışır gibi iletişim kurdukları ve herhangi bir konuda bilgi alma, işlem yapma gibi çeşitli amaçlarla kullandıkları Bagbi’de yaklaşık 400’e yakın faaliyet ve hizmet hakkında geri bildirim bulunuyor. Bagbi, 7/24 vatandaş sorularını cevaplamasının yanı sıra Arsa Rayiç Bedeli Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Nöbetçi Eczane, Etkinlik Sorgulama, Çöp Toplama Bilgisi Sorgulama servislerine de anlık cevap veriyor. "Yapay zeka teknolojinin nimetlerinden yararlanıyoruz"


Vatandaşların kesintisiz hizmet alması amacıyla Bagbi’yi devreye soktuklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Dijitalleşme her geçen gün farklı bir boyuta evriliyor. Biz de teknolojiyi yakından takip ediyor yapay zeka teknolojisinin tüm nimetlerinden yararlanıyoruz. Hemşehrilerimiz uygulama üzerinden sanal asistanların yardımı ile işlemlerini yapabilecekler” dedi.


Yapay zeka destekli tahmin ve öneri yeteneği ile yüzde 75 üzerinde başarı yakalayan uygulamanın geri bildirimlerle beslenerek başarı oranını ileriye taşıması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER